India is een land interessant land. Hier worden de meeste mango’s geproduceerd, hier ligt de natste stad ter wereld en de koeien zijn hier heilig. Ontdek hier hoe India schaken en shampoo heeft uitgevonden. In deze blog gaan we je meenemen in alle leuke weetjes over India, dus lees snel verder.
India produceert de helft van alle mango’s
India produceert jaarlijks zo’n 18,7 miljoen ton mango’s, en dit is ongeveer de helft van de totale wereldproductie. Het land besteed zo’n 934.000 hectare grond aan het verbouwen van de mango’s. Op de tweede plaats van mango productie staat China met een productie van 4,7 miljoen ton. Dit is een stuk minder dan India.
De natste stad ter wereld ligt in India
Cherrapunji, een stad gelegen in India, staat bekend om de jaarlijkse neerslag van 12,2 meter. Ter vergelijking is het jaarlijkse gemiddelde neerslag in België 0,92 meter. In deze Indiase stad valt zoveel water als gevolg van de ligging. Cherrapunji ligt namelijk dicht bij de oceaan en heeft een aantal rivieren en meren in de buurt (wist je dat dit overeenkomt met de feitjes van Zwitserland?). De hitte zorgt ervoor dat het water op deze plaatsen verdampt, wat zorgt voor de vorming van regenwolken. De stad ligt op een hoogte van 1.290 meter boven zeeniveau, waardoor wolken moeten stijgen en er overvloedige regenval plaatsvindt. In een recordseizoen is er 22,9 meter neerslag gevallen in Cherrapunji.
Schaken werd uitgevonden in India
Ongeveer 1.800 jaar geleden werd in India een spel gespeeld dat de basis vormde voor het schaken zoals we dit nu kennen. Nadat Perzië werd veroverd, kwam het spel in aanraking met de moslims. Daarna vond het langzaam zijn weg naar het zuiden van Europa. In Europa ondervond het spel de nodige aanpassingen om zich zo te ontwikkelen tot het spel wat we nu kennen. In India blijft schaken nog altijd een populaire sport.
Shampoo vindt zijn oorsprong ook in India
India heeft ook zijn bijdrage geleverd aan het uitvinden van shampoo. Het woord ‘shampoo’ is namelijk ontstaan in India. Ze hebben hier niet de hedendaagse shampoo uitgevonden, maar ze gebruikten hier een mix van kruiden en extracten om hun haar en huid schoon te maken. Kolonisten uit Europa namen deze verzorgingsmethodes over, waardoor het gebruik van shampoo een dagelijkse bezigheid werd.
India heeft een olifantenziekenhuis
De India leven enorm veel olifanten die worden gehouden in gevangenschap, of worden gebruikt als vervoermiddel voor toeristen. Dit zorgt voor de nodige blessures en verwondingen, waarna in 2018 een olifantenziekenhuis is gebouwd door Wildlife SOS. Na behandeling in het ziekenhuis worden de olifanten overgeplaatst naar een verzorgingscentrum, waar ze goed in de gaten worden gehouden. Meer over dit ziekenhuis lees je op deze pagina!
Religieuze weetjes over: India organiseert de grootste pelgrimstocht
Het Kumbh Mela-festival in India is de grootste pelgrimstocht ter wereld. Dit staat centraal in het hindoeïsme en het trekt hindoes naar een van de heiligen rivieren om daar hun zonden weg te spoelen. Deze bijeenkomst vind maar één keer in de 12 jaar plaats in één van de vier officiële steden in India. Eens in de 144 jaar vindt er een uitzonderlijk grote versie plaats. Deze kun je dus maar 1 keer in je leven meemaken. Shisha zit tevens echt in de cultuur van India verworven.
India heeft de meeste vegetariërs
In India wonen de meeste vegetariërs van de wereld. Religies hebben hier een grote invloed op. Ongeveer 38% van de bevolking in India eet geen vlees. Wel heeft het land een hoge consumptie van zuivelproducten, deze zijn namelijk wel toegestaan. In West-Bengalen en Kerala wordt wel wat meer vlees gegeten. Als we het toch over de Indiase keuken hebben, kunnen we zeggen dat India veel bereid met kruiden en specerijen. Een van de meest gebruikte specerijen in India zijn Gember en Kurkuma. Gember wordt onder andere gebruikt in gember thee en in verschillende gerechten.
De koe is heilig in India
In India zien mensen de koe als een heilig dier. Koeien leveren namelijk verschillende nuttige producten, zoals melk en mest. Het vlees van de koe wordt niet gegeten in India. Daardoor lopen mensen wel verschillende vitamines mis, maar deze zitten weer in de melk van de koe. Ook de mest van de koe is erg belangrijk. Deze gebruiken ze namelijk om het land te bemesten, en om warmte te creëren. Mensen verbranden de koeienmest voor warmte.
Dit waren dan alle weetjes over India, we hopen dat we jou meer hebben mogen bijbrengen over deze unieke cultuur!
Vond je deze blog interessant? Lees dan ook onze weetjes over Bali.