Ben je geïnteresseerd in vechtsporten? Dan heb je keuze uit verschillende technieken. Zo kun je judolessen volgen, maar ook lessen in karate, jiu-jitsu en aikido. Wat is het verschil tussen deze vechtsporten en wat kenmerkt elke soort? Kom erachter aan de hand van enkele interessante weetjes!
Japanse krijgskunst
Judo werd populair vanaf 1882. De Japanse leraar Jogoro Kano bedacht deze nieuwe stijl van martial arts, waarbij hij zich liet inspireren op oudere Japanse krijgskunsten. Hiermee wilde hij jongeren meer verdedigingstechnieken leren. Tot op de dag van vandaag worden zijn technieken nog toegepast bij judo. Jiu Jitsu is ook Japans, al kun je ook Brazilian Jiu Jitsu in Nijmegen volgen.
Heel veel judoka’s
Zoals je misschien al wist, is judo veruit de populairste vechtsport ter wereld. Wist je dat tegenwoordig meer dan 200 miljoen mensen deze sport beoefenen? Karate is echter ook een bekende sport. Deze wordt tegenwoordig wereldwijd door zo’n 50 miljoen mensen beoefend.
Goed voor lichaam en geest
Judo is goed voor lichaam en geest, dus wij zouden je adviseren om er vandaag nog mee te beginnen. Je ontwikkelt je op het gebied van zelfverdediging en tegelijkertijd wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Hierdoor voel je je niet alleen fitter, maar ontwikkel je ook meer zelfvertrouwen.
Olympische sport
Judo wordt wereldwijd en op hoog niveau beoefend. De sport is dan ook al sinds 1964 een populaire sport op de Olympische Spelen. Welke judoka is jouw favoriet?
Heel veel varianten van karate
Er zijn heel veel varianten op karate, ongeveer een stuk of 100. Soorten die vaak worden beoefend zijn onder andere Goju-Ryu, Shotokan, Wado-Ryu en Kyokushin.
Aikido populair na Tweede Wereldoorlog
De sport Aikido komt, net als judo en karate, uit Azië. Aikido werd vooral populair omdat er na de Tweede Wereldoorlog veel films werden gemaakt over deze vechtsport.
Meditatie en ademhaling
Bij Aikido draait het in het bijzonder om het goed beheersen van je eigen lichaam en dat van de tegenstander. Dit doe je door de focus te leggen op meditatie en ademhaling.
Ben je nou verder nog geïnteresseerd in sport? Lees dan zeker onze blog over het opbouwen van spieren!