Het is herfst. Dat betekent dat het eerder donker en kouder wordt. Dit is voor de meeste inbrekers het moment om weer toe te slaan. Bij de beveiliging van je huis is het belangrijk om in de huid van de potentiële dief te kruipen. Als je weet wat maakt dat er iemand bij jou specifiek gaat inbreken, kun je hier iets aan doen. In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten om dieven buiten de deur te houden én vier weetjes die je nog niet wist over inbraken.
Dieven komen overdag
Omdat steeds meer vrouwen werken, komen dieven niet meer ’s nachts om in te breken. Op dit moment is de pakkans namelijk groter omdat er ’s nachts meestal mensen thuis zijn om te slapen. Een dief vindt het natuurlijk ook niet fijn als er mensen thuis zijn. Als je gaat kijken naar de cijfers zie je terug dat steeds meer dieven overdag komen. Het vaakst aan het einde van de middag.
Let op in januari
Zoals je in de intro hebt kunnen lezen vinden inbrekers de wintermaanden fijn omdat het dan vroeg donker is. Uit de cijfers blijkt dan ook dat in januari de meeste inbraken plaats vinden. Vaak is er dan veel geld uitgegeven aan cadeautjes met kerst of sinterklaas.
Pas op tijdens begrafenissen of crematies
Inbrekers zoeken momenten dat er niemand thuis is. Er zijn een aantal momenten waarop de kans het grootst is dat er niemand thuis is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vakantieperiode of op oudjaarsdag. Een ander moment waarop inbrekers zeker weten dat je niet thuis bent is tijdens een begrafenis of crematie. Als je een rouwadvertentie in de krant plaatst is de kans groter dan normaal dat er bij je ingebroken zal worden.
De gemiddelde schade
De gemiddelde schade van een inbraak is €2500,-. We hebben het hier natuurlijk wel over de financiële schade. De emotionele schade kan niet berekend worden, maar deze is vaak nog groter. De kans is namelijk aanwezig dat dieven waardevolle spullen meenemen zoals bijvoorbeeld erfstukken of andere dingen die voor jou een grote emotionele waarde kunnen hebben.
Al met al hopen we je geholpen te hebben met deze weetjes. Hierdoor kun je beter inschatten hoe een inbreker denkt en kun je dus ook je huis beter beveiligen. Op deze manier zal de kans in ieder geval een stuk kleiner worden dat er bij jou ingebroken wordt.
Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “weetjes over ontstekingsremmende voeding“